Contactar

972 819 894 665 654 356

info@immogrupstar.com

Av. de Castell d’Aro, 25 17250, Platja d’Aro, Girona

Les nostres notícies Immogrupstar

Com triar les rajoles per als quarts de banys

A l'reformar els nostres banys, les rajoles és una forma còmoda per obtenir un acabat modern i bonic. Les rajoles són resistents a les humitats, còmodes i fàcils de netejar.

Per escollir el disseny és important planificar amb anterioritat i prestar atenció a la qualitat i les característiques de l'indret. Hi ha molta varietat de dissenys combinats de diferents colors, textures, brillantors i grandàries.

Primer pas que cal tenir en compte, és la mida i la forma de l'bany que volem decorar. Segons les característiques d'aquest, és a dir, si és gran o petit, allargat o ample, etc escollirem un disseny o un altre per afavorir i fer-ho al nostre gust. Un petit exemple, per a banys petits, és convenient utilitzar rajoles de color clar per així visualment engrandir o bé si hi ha sostres baixos, utilitzar rajoles amb formes allargada.

Combinar diferents rajoles és una forma molt clara per diferenciar els ambients, com per exemple, la zona de la dutxa. El disseny de diferents rajoles i la seva combinació ha d'harmonitzar un amb l'altre per crear un ambient bonic i atmosfèric.

La llum és un punt clau en les cambres de bany, si hi ha entrada de llum natural suficient, l'elecció dels colors de les rajoles no serà un problema. Per contra, si disposem de llum artificial, la millor opció de rajola seria de colors clarets o blancs perquè estigui ben il·luminat i proporcioni espai, calidesa i confort.

 És important fixar-nos en el tipus de materials i la qualitat de les rajoles que anem a utilitzar per decorar els nostres banys. Explicarem els diferents tipus de rajoles:

  • Ceràmics: són els més habituals, ja que són resistents, fàcils de netejar i mantenir. Els materials de què es componen són principalment l'argila vermella i sorra de quars.
  • Rajoles de porcellana: a diferència de les rajoles ceràmics aquests són més duradors i resistents causa de la forma d'elaboració. Els de porcellana està fets d'argila blanca més refinada i purificada obtenint un producte més dens.
  • Marbre: bàsicament és una pedra natural, existeixen gran varietat de tons i proporciona a l'habitatge un ambient modern i elegant. El preu relativament pujarà en comparació amb les rajoles de porcellana i ceràmics.
  • Vidriats: són recomanables per a llocs amb molta humitat o bé que estiguin en contacte directe amb aigua. Es poden trobar en tot tipus de formes, colors i dissenys.
  • Pedra: és una material natural, no requereix gairebé manteniment. Per el contrari rajoles vidriades, quan més humides més patiran. A l'dissenyar amb rajoles de pedra aconseguirem un estil rústic. Es considera com un dels taulells més cars.

És important prestar atenció a aquests petits detalls abans de posar mans a l'obra. Ara ja sabem una mica més, podem decidir i fer el nostre bany al nostre gust per després gaudir-lo.

Compartir