Contactar

972 819 894 665 654 356

immogrupstar@immogrupstar.com

Av. de Castell d’Aro, 25 17250, Platja d’Aro, Girona

Les nostres notícies Immogrupstar

Com saber quina orientació té la meva casa?

A l'hora d'escollir la teva llar, és molt important fixar-se en l'orientació de la casa. A priori sembla una qüestió secundària, però és tan important com totes les altres qüestions.

Una correcta orientació de casa teva pot reduir considerablement el consum energètic, ja que la calefacció i aire condicionat depenen directament de la calor que proporciona el sol i la llum que entra.

No hi ha una única solució, ja que influeixen molts factors i els més importants són: el clima de la zona, en què altura es situa, les necessitats i els gustos de les persones.

A Costa Brava, Catalunya, el sol incideix de manera:

  • NORD: Gaudim de la llum solar durant l'estiu a les primeres hores del matí i les últimes de la tarda. En les altres estacions de l'any l'habitatge està ben il·luminada si està situada en un espai molt obert. Triarem una orientació NORD per a la nostra vivenda ja que la llar no pateix la incidència directa de la llum solar. És perfecte per a climes càlids.
  • NORD-EST: Durant l'hivern no hi haurà sol però la resta de l'any si fins al migdia.
  • EST: Tindrem sol des de l'alba fins al migdia durant gairebé tot l'any. El principal avantatge d'aquest orientació és que acumularà la calor durant el matí i l'alliberarà de mica en mica durant la tarda. Això incideix directament en la despesa energètica.
  • SUD-EST: A l'hivern obtindrem llum solar des del migdia fins a la tarda la resta de l'any la franja es redueix.
  • SUD: Tindrem llum solar tot el dia la major part de l'any. És molt recomanable per a climes de molt fred, ja es pot reduir el consum considerablement.
  • SUD-OEST: Durant l'hivern tindrem llum la major part del dia, la resta de l'any des de migdia fins al capvespre.
  • OEST: La llum solar arriba gairebé tot l'any des del migdia fins al vespre. És recomanable aquesta orientació per a llars on el clima és fresc.
  • NORD-EST: Només gaudirem dels raigs solars en les tardes fins l'ocàs durant tot l'any. Aquest clima és perfecte per a climes especialment càlids.

Vistos els punts a favor i en contra, que preferiries tu?

Compartir


Valoreu la vostra propietat aqui